Най-подходящият вид лизинг за закупуване на автомобил

Идеален е за всеки клиент, който желае да стане собственик на автомобила си след изтичане на лизинговия период.

Финансовият лизинг създава ликвидност. Вместо да влагате еднократно значителна сума в закупуването на автомобил Вие плащате месечни вноски, които можете да намалите като платите по-висока първоначална вноска в началото на договора. 

Финансов лизинг с опция (Вариант Б)

Финансовият лизинг с опция представлява финансиране с остатъчна стойност.

Остатъчната стойност съответства на предполагаемата пазарна стойност към края на договора и се определя още в началото на договора въз основа на времето на ползване на автомобила и предполагаемия пробег.

Финансов лизинг без опция (Вариант А)

Финансов лизинг без опция е за онези от Вас, които знаят, че това е техният автомобил и искат да станат негови собственици в края на лизинговия период. 

С всяка вноска Вие погасявате част от стойността на автомобила и се доближавате до желаната цел. Стандартният срок за лизинговане на нов автомобил е 5 години, а минималната първоначална вноска - 30%.

Предимствата за Вас: Вариант Б

  • Индивидуално определяне на параметрите. Сами решавате относно размера на първоначалната вноска, годишния пробег, както и какъв срок на изплащане е оптимален за Вас. А по този начин влияете и върху размера на месечната лизингова вноска.
  • По-ниски месечни разходи. Благодарение на остатъчната стойност плащате значително по-ниска месечна вноска. А спестените средства можете да вложите в различни други начинания.
  • Лесно планиране на разходите. Вие знаете още в самото начало на договора каква ще е остатъчната стойност на автомобила в края на лизинговия период и сте предпазени от неприятни изненади.
  • Гъвкави решения в края на договора. Решавате сами в края на лизинговия период какво искате да направите с автомобила: да ни го върнете и да си вземете нов; да заплатите остатъчната стойност и така да придобиете собствеността върху него или пък да сключите нов договор за лизинг за същия автомобил със сума на финансиране в размер на остатъчната стойност.

Предимствата за Вас: Вариант А

  • Индивидуално определяне на параметрите. В зависимост от възможностите  и желанията Ви можете да изберете по-дълъг срок на лизинга и/или по-висока първоначална вноска, за намалите месечните си вноски.
  • Възможност за данъчен кредит. При този вид лизинг можете да ползвате данъчен кредит за автомобили, за които българското законодателство го позволява. След като Ви предадем автомобила за ползване, Ви издаваме фактура за цялата стойност на автомобила с включен ДДС, която заплащате съгласно погасителен план.
  • Придобиване на собственост. При този вид лизинг ставате собственик на автомобила след изплащане на последната вноска и нотариално прехвърляне.

 

Интересува Ви как се случва всичко от избора на автомобил до вземането му на лизинг? Вижте процеса стъпка по стъпка.

Имате въпроси или искате повече информация за нашите продукти и услуги? При нас ще получите компетентен съвет!

Често задавани въпроси относно финансов лизинг:

Какво да направя, за да кандидатствам за лизинг?

Процедурата за кандидатстване за финансов лизинг в Порше Лизинг можете да видите тук.

Финансира ли Порше Лизинг употребявани автомобили?

Порше Лизинг финансира автомобили втора употреба не по-стари от 5 години, които се предлагат от всички оторизирани дилърства на Volkswagen & Audi в България.

Имам действащ договор за лизинг. Към кого бих могъл да се обръщам по най-различни интересуващи ме въпроси?

Телефон за контакт по всички въпроси, свързани с договора Ви за лизинг или застрахователната полица:

+359 (0)2 489 9100